Fransa’da Tatil Yapmak İçin Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen Vizesi

Fransa Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa tatil rehberine hoşgeldiniz. Fransa’da tatil yapmak için ilk önce vize almanız gerekmektedir. Bu Fransa tatil rehberi başlangıç yazımızdır. Fransa turist vizesi nasıl alınır bu yazıda cevabını bulacaksınız.

Fransa’da tatil yapmak için ilk önce turist vizesi almanız gerekiyor. İlk önce size bunun hakkında biraz bilgi aktarımı yapayım.

Vize başvurusu için ilk öncelikle elinizdeki;

  • Pasaportun verilişi tarihi 10 yıldan fazla olmamalı.
  • Pasaportun geçerlilik tarihi Fransa’daki tatilinizin bitişinden sonra 3 ay daha devam etmeli.
  • Pasaporta vize ve giriş-çıkış için kaşe basılacağı için en az 2 sayfa boş olmalı.
  • Yıpranmış yada yırtık olmaması gerek.

Pasaportunuz bu maddelere uygun değilse yeni bir pasaport çıkarılması gerekmekte.

Daha sonra Vize başvuru formunda dikkat etmeniz gereken noktalar var. Onları burada belirteyim.

  • Başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz doldurulması gerekmekte. Verdiğiniz bilgilerin, seyahat gerekçelerinizi kanıtlayan belgeleri eklemek gerekiyor.
  • Form Fransız veya İngilizce oluyor. Başvuru formunun son sayfasındaki 37 numaralı kutucuğu ve sayfanın sonundaki imza bölümünün imzalanması unutulmaması gereken şeylerdendir.

Biometrik Fotoğraf

  • Vize başvurusunda kullanacağınızın fotoğrafın daha önce hiçbir vize başvurusunda kullanılmamış olması gerek.
  • Fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gerek.
  • Fotoğraf, 35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe sahip olmalıdır.
  • Arka fon beyaz olmalıdır.
  • Gözlük, şapka, başörtüsü vb. aksesuarların yüzün net görülmemesinden dolayı kabul edilmemesine sebeptir.
  • Yüzün boyutu çenenin altından alına kadar (saçlar dahil) 30 ile 36 mm arasında konumlanması mecburidir ( 2 adet).

Nüfus Cüzdanı

  • Nüfus cüzdanının ön ve arka tarafının fotokopisi gerekmektedir.

Finansal Durum

  • Fransa’ya turistik seyahat yapacak kişinin seyahat masraflarının karşılayabileceğini kanıtlaması istenir.
  • Son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini gösteren şahıs/ şirket hesabının dökümü istenir.
  • Fransa’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabının sunulması gerekir. Bankanın ıslak imza ve kaşesi ile. Bankanın imza sirküleri ekte hazır bulunmalıdır.
  • Turistik Schengen Vize işleminde bulunacak şahsın düzenli gelirini gösteren maaş bordrosu varsa;  bağlı bulunulan Kurum tarafından kaşe ve ıslak imzalı olarak, son 3 aylık olarak sunulmalıdır. Başvuru sahibi emekli ise; emekli maaşının banka dökümü yeterlidir.
  • Fransa Turistik Vize müracaatında bulunan kişi adına varsa; Türkiye veya Avrupa’da gayrimenkullerinin belgeleri (tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, vb. fotokopileri).

Vize Talep Dilekçesi

  • Kişinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket antetli kağıdına, işveren/kurum yetkilisi tarafından, Fransa Konsolosluğu/Elçiliğe hitaben yazılmış, imza yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmış İzin Yazısı gerekmektedir.
  • Fransa Konsolosluğu/Büyükelçiliği’ne hitaben yazılan Fransa Vize Talep Dilekçesi, başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, seyahat tarihlerini açıklayıcı ve seyahat dönüşü görevine devam edeceğini taahhüt edecek şekilde hazırlanmalıdır.
  • Ayrıca, Fransa seyahatinin kim tarafından finanse edileceği bilgisi verilmelidir.
  • Fransa Turistik Vize müracaatında bulunan kişinin Fransa seyahatinin devamında diğer Schengen ülkelerine seyahatin sürdürülmesi halinde, bu seyahate dair tarih ve seyahat planının (rezervasyon bilgileri) detayları hakkında bilgilendirme yapılmalıdır.

Mesleki Belgeler

  • Kişi Şirket/Kurum Çalışanı ise;  Fransa Turist Vizesi için başvuru sahibinin son 3 aya ait Maaş Bordrosu,  SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü. Resmi İzin Yazısı imzalı ve kaşeli.
  • Şirketin Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı – Faaliyet Belgesi (son 3 yıl içerisinde alınmış olmalı)
  • Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgilerini beyan etmelidir.
  • Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi-şirkette isim ve ünvan değişikliği varsa gazete bu bilgileri içermelidir.
  • İmza Sirküleri fotokopisi- Şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.

Kişi Şirket Sahibi ise;

  • Şirketin Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  • Şirketin Faaliyet Belgesi – son 3 yıl içerisinde alınmış olmalıdır.
  • Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgilerini beyan etmelidir.
  • Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi-şirkette isim ve ünvan değişikliği varsa gazete bu bilgileri içermelidir.
  • İmza Sirküleri fotokopisi- Şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.

Kişi Emekli ise;

  • Emekliliğini gösterir belgeler- Banka hesap özeti, emekli maaş cüzdanı, varsa emeklilik kartı fotokopisi.

Kişi Çiftçi ise;

  • Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisi.

Kişi Öğrenci ise; 

  • Güncel tarihli  Öğrenci Belgesi aslı ve fotokopisi.
  • Başvuru sahibinin masrafları bir başkası tarafından karşılanıyor ise (anne, baba, akraba, vb.), o kişiye ait finansal ve mesleki belgeler dosyaya eklenmelidir.

Reşit olmamış (18 yaş altı) ise; 

  • Yasal velisini gösterir belgeler; Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname),

Yabancı Uyruklu Vatandaş ise;

  • T.C. Oturma ve T.C. Çalışma İzni aslı ve fotokopisi– Oturma İzninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli süresinin bulunması gerekmektedir.

Seyahat Planını Destekleyen Belgeler

  • Fransa Turistik Vize başvuru sahibinin Fransa seyahat tarihlerini içeren; ulaşım ve konaklama planını teyit edici rezervasyon bilgilerini sunması önemlidir.
  • Gidiş/dönüş uçak rezervasyonu veya özel araç ile seyahat edilecek olması halinde; araç ruhsatı, seyahat tarihlerini kapsayan yeşil sigorta ve uluslar arası ehliyet (orijinal) ibraz edilmelidir.
  • Fransa Konsolosluğu/Büyükelçiliği, Fransa Turist Vize başvurusunda otel rezervasyonu sunulmasını zorunlu tutmamaktadır.
  • Ancak Fransa’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresini başvuru formunda açıkça belirtmesini talep etmektedirler.

Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanan belge

Fransa Turistik Vize işlemlerinde bulunacak kişinin Fransa seyahat süresini kapsayan; ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30.000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlilik ibaresi bulunan, orijinal seyahat sağlık sigortası.

Uyarı: Fransa Başkonsolosluk/Elçilik, vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep eden başvuru sahiplerini, konsolosluk yetkili görevlileri ile kişisel görüşmeye çağırabilir. Fransa Başkonsolosluğu, başvuru dosyasının incelenmesi ve karar aşamasında ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir